zaterdag 25 oktober 2014

Druk met klusprojecten

 

 

 

De weken vliegen voorbij, en het is alweer even geleden dat ik hier iets postte. Eerst was ik was druk om de tuin winterklaar te maken door de leilinden te snoeien, en daarna de annabellen af te knippen. Ik vind het niet fijn om naar die geknakte dorre boel te kijken. Want als het veel regent of straks soms gaat sneeuwen, dan word het zo’n troep. En ik ben van plan om ze er volgend jaar toch uit te gaan halen, want ik word kriegel van het opbinden van die omwaaiende takken. Even aankomende winter nadenken of ik de strong ga planten, of totaal iets anders.

En je bent dan al zo een aantal dagen bezig. We zijn ook druk op de zolder met het verven, timmeren en kalken. Volgende week komt er nieuwe vloerbedekking en dan is de zolder klaar. Tel daar een extra dagje oppassen bij op, werken en een kleine week ziek zijn, dan vliegen de weken voorbij.

Maar ik ben weer fit en ik heb zelf, ja je leest het goed ZELF wat muren gekalkt en zelfs een kast geschilderd. Even tussendoor….Jullie weten dat ik vreselijk tobde met mijn artrose handen. Maar Jan had pas een andere therapeut dan waar ik al bijna het hele jaar ben. Hij had het met hem eens over mijn waslijst aan klachten, en hij zei “laat haar maar eens komen”. Nu ga ik dat allemaal niet vertellen hoor, maar die man (manueel therapeut) heeft mijn handen behandeld, en heeft alle kleine gewrichtjes van de vingers netjes boven elkaar geplaatst, en het klinkt eng maar hij heeft ook de duimen iets uit de gewrichtskom gehaald en door te draaien ze op de goede plaats gezet. Vraag me niet hoe, want ik zag de gewrichtjes van mijn vingers gewoon van links naar rechts gaan, maar ik kan mijn vingers weer buigen en ze zijn niet meer zo dik en ontstoken. En ik ben zo blij….. al ben ik natuurlijk wel heel voorzichtig met wat ik doe.

Maar ik zal jullie vast een kleine preview laten zien van de zolder.

 

006

 

015

Op de muur en op het houtwerk wat je hier ziet hebben we gekozen voor Sculptura van Carte Colori.

Er moeten nog wat deurtjes gedaan worden, want ook al is het geen mega grote zolder er zit wel veel te doen. Zo moeten er nog deurtjes gedaan worden waar de kachel van de cv weggewerkt is, en er worden nog deuren voor een kast gemaakt.

En gisteren hebben ze de nieuwe klinkers gebracht, en ook al hoef ik die niet te leggen, je bent dan toch druk bezig om te zorgen dat manlief niets te kort komt. En meekijken hoe het allemaal word, om later te helpen met het invoegen van het zand. En hopelijk krijgen we dan de stoep die we willen hebben. Moet zeggen dat ik het allemaal wel heel erg spannend vind.

Maar ze waren droog op de pallet, en met een papier dat ze klasse A zijn, en ze zijn gewoon mooi. Deze lijken echt oud, het is alleen jammer dat het ging regenen tijdens het leggen van het eerste stuk. Want natte klinkers maakt mij bang. Gelukkig droogden ze al wel weer heel snel op. Dus ik ben heel blij met mijn stenen uit België.

 

004

Het onderste is nieuw, waar je dus kunt zien wanneer het regende. Het bovenste zijn dus de andere nieuwe.

Als er trouwens iemand is die belangstelling heeft voor de andere 26 m2 klinkers, dan mag je die gratis af halen. Als je ze laat drogen dan blijven ze ook wel droog, en wellicht zijn ze door iemand te gebruiken die ze als vloer in een tuinhuis gebruiken kan. Maar ik geef geen garantie…

Wens jullie allemaal een heel fijn weekend.

41 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat de manueel therapeut wat voor jou heeft kunnen betekenen, dat was vast een hele opluchting...om te zien dat het nu beter gaat. Daardoor voel je je mentaal ook meteen anders, omdat je minder last hebt en meer kunt.

  Ik vond je zolderverdieping al zo mooi, hier moet je echt niet op zolder komen...we hebben een sfeerloos rommelhok. We nemen ons telkens voor om de boel eens flink uit te mesten, maar het komt er maar niet van.

  Wat zul jij blij zijn wanneer de tuin klaar is, met klinkers die goed drogen. Gelukkig is je eerste ervaring goed, dus ik verwacht niet dat je dat probleem hier ook mee zal gaan krijgen.

  Ik wens je een heel fijn weekend. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lia,
  Wat heerlijk dat je zo'n baat hebt bij deze therapeur. Het lijkt me echt heel naar om steeds pijn in je handen en vingers te hebben en daardoor minder te kunnen doen dan je zou willen. Maar hoe heerlijk is het dat je nu zelf een en ander kon schilderen. Die zolder gaat heel erg mooi worden hoor...
  En de stoep ziet er ook veelbelovend uit. Ik duim met je mee dat hij mooi blijft, maar ik heb er alle vertrouwen in. Dat zal je toch zeker niet nog een keer gebeuren... jullie zijn gewoon een heel slechte kwaliteit in de maag gesplitst destijds... dikke pech dus...
  Ik wens je een heerlijk weekend, geniet van het doen, maar doe wel rustig aan...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Lia,

  Wat zijn jullie weer druk met allerlei klussen en wat wordt het weer mooi. De zolder ziet er supermooi uit. Ben erg benieuwd hoe het is als alles af is. Ook de bestrating in de tuin ziet er erg gaaf uit. Complimenten voor Jan, het is toch een hele klus om alles er weer zo strak mogelijk in te krijgen. En dan je struiken. Annabellen zijn prachtig maar als alles knakt door de regen en de wind ziet het er inderdaad niet zo fraai meer uit en stoor je je er toch aan.
  Wat goed dat je een ander fysio hebt en wat fijn dat je je handen weer goed kunt gebruiken.
  Ik wens je mooie dagen en een fijn weekend.

  Groetjes, Hanny Volker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wai ik zie dat ziet er al prachtig uit.
  Mooie kleur sculptura!
  Ik ga morgen de leilindes snoeien, staan ze er weer mooi bij voor de winter.
  Fijn dat je vingers nu niet meer dik en ontstoken zijn waardoor je zelf weer wat meer kan doen en de pijn verlicht is.
  De stenen liggen er mooi in Lia, fijn dat het nu wel goed is :-)
  Fijn weekend!
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je baat hebt bij de manueel therapeut. De zolder wordt gaaf. Hopelijk beleef je meer plezier aan deze klinkers, maar dat gaat vast lukken. Fijn weekend. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De zolder begint er al prachtig uit te zien.
  Aangezien ik nog niet zo lang in blogland ben, wist ik niet dat je
  problemen met je haden had. wat fijn dat het nu wat beter gaat.. En ook dat je wat zelf hebt kunnen doen,
  dat geeft vast veel voldoening. Ik moet mijn leilindes ook nog snoeien, maar het regent steeds zo. Ik wacht dan nog maar even een paar dagen. je nieuwe straat ziet er mooi uit.. Geniet van het weekend. Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat er iemand is die je handen zo goed behandelt, dat moet heerlijk aanvoelen, maar blijf voorzichtig hoor.
  Je klusproject ziet er al mooi uit, je zolder wordt vast helemaal naar wens.
  Je tuin is gelukkig voor de winter weer bestraat, dankzij jullie inspanningen de echte klinkers die je zocht.

  Mooi weekend en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geluk dat je tegen een andere manueeltherapeut aanliep, Lia. Ja, daar kan een heel verschil tussen zitten. Ik had eerst ook een therapeut die door "kraken" zorgde dat mijn nek-en schouderpijn houdbaar bleef. Bovendien voelde ik me na elke behandeling weer soepeler. Helaas is de lieve man genoodzaakt zijn praktijk op te geven omdat hij ernstig ziek is. Opvolgers waren voor mij minder, ze deden niet die behandelingen waar ik zo'n baat bij had.
  Wat zijn je klinkers mooi! Fijn dat het nu wél goed lijkt uit te pakken. Staat echt leuk, hoor.
  En je zolder is ook al zo leuk aan het worden. Je had toch plannen met deze zolder? Werd het geen werkkamer?
  Nou, wat je er ook gaat doen, het is er een prachtplek voor!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga ook soms naar een manuele therapeut voor mijn rug , hoe ze het doen , weet ik veel maar het helpt echt wel.
  Blij te horen dat het voor jou ook helpt.
  Als je dan als beloning zelf een paar klussen kan doen , leuk hè.
  Jouw zolder ziet er al heel mooi uit ,als deze volledig zal af zijn .....
  En klinkers uit België , kan alleen maar goed zijn hihi , je kan al raden waar ik woon .
  Lieve groet
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat je gewoon zelf weer even lekker kan klussen in huis dankzij die therapeut, dat moet toch wel heel fijn zijn. En laten we hopen dat het met de klinkers gewoon 2x is scheepsrecht is! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat wonderlijk....iemand die iets betekent terwijl je al zolang tobt! Fantastisch, daar krijg je weer moed van!
  Je zolder zal heel mooi worden, dat zie ik al wel....:-) Ben benieuwd voor welke vloerbedekking je kiest, vind ik zó moeilijk!
  Lieve groet dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat moet dat een oppepper voor je zijn om je vingers zo te zien opknappen, ik hoop dat het voor de toekomst zo blijft gaan, lijkt me zo moeilijk om vol plannen te zitten en dat je handen dan niet meewerken. Ik vind het boven nu al prachtig worden, de kleur sculptura staat prachtig, ik vind het zo leuk om de verschillende kleuren op blogs te zien, je ziet dan heel goed wat de effecten van een kleur zijn! Mooie stenen ook, wat zul je blij zijn dat de boel nu ligt na alle klinkerellende, fijn weekend,
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat je bezoek aan de manueel therapeut zo goed geholpen heeft, maar goed at je dat gedaan hebt.
  De zolder gaat prachtig worden, zo fijn he, dat is echt genieten en Sculptura is een prachtige kleur.
  Die klinkers gaat goedkomen hoor, daar kun je straks ook eindelijk van gaan genieten!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er weer gelikt uit bij jou op zolder en fijn dat de stenen nu eindelijk wel goed zijn.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat fijn Lia dat je baat hebt bij je manuele therapeut...wat ze met jou handen doen, doen ze met mijn nek...ook alle botjes weer recht zetten, zodat er geen zenuw klem komt te zitten....en het helpt echt...de pijn blijft zeker een paar maanden weg...soms nog wel langer.
  De zolder wordt prachtig...ook toevallig...de kleur sculptura heb ik uitgezocht voor het houtwerk van de serre...en op de muur komt of piombo of gritti, daar ben ik nog niet uit....
  Ik zie wel duidelijk het verschil van je klinkers....die nieuwe zijn wel mooi...lijken wel oudjes.
  Fijn Weekend....

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat fijn dat je je beter voelt nu....kan mij zo voorstellen dat je dan gelijk wat wilt doen. De zolder ziet er al mooi uit....mooie kleuren heb je gebruikt. En de tuin....wat zal je opgelucht zijn. Deze stenen zijn ook prachtig!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ziet er al heel mooi uit! en wat geweldig zeg dat je je handen weer beter kunt gebruiken, wat apart dat hij dat zo kan, had je dit nu maar eerder geweten, echt fijn voor je!
  je kalkverf is mooi van kleur, ik wil het toch ook eens gaan proberen....
  geniet in ieder geval van hetgene je al gedaan hebt, en je man natuurlijk;-) wat het straatje ziet er strak uit!
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je bent lekker bezig hoor.....mooi hoor die kleur......en eindelijk nieuwe klinkers......fijne zondag liefs Ria ...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dagen vliegen, en voor dat je het weet ben je een aantal weken verder, zo herkenbaar. Maar ondertussen gaan de werkzaamheden door en wat wordt die zolder een plaatje, ben heel erg benieuwd hoe het is als hij klaar is. ja en dan die tuin, dit is natuurlijk ook niet de beste tijd, toch een beetje rommelig, ook dat hoort bij de herfst. Ik vind het zelf altijd prachtig om de annabellen als structuur te laten staan, de kris kras exemplaren knip ik wel wat weg. En soms wordt het net gaasbloemen, zo mooi doorzichtig en transparant, daar kan ik in de winter nog zo van genieten. Maar het hangt vaak ook een beetje van de tuin af. DSe klinkers ogen al fantastisch, blijft mooi he, ik hou ook zo van de sfeer van klinkers, alhoewel de mollen hier nog weleens een zootje van de klinkers maken.

  Groetjes en nog een fijn weekend, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat is weer goed nieuws als je handen beter zijn !
  Je zolder wordt prachtig hoor.
  groetjes,
  Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat moet dat voor jou een verlichting zijn, dat je nu je handen weer 'gewoon' kunt gebruiken. En meteen gaan deze handjes klussen, wel voorzichtig toch? Maar ik kan best geloven dat je dit met alle plezier doet! En het resultaat mag er al zijn. Het wordt heel mooi. Eigenlijk kun je het helemaal geen zolder meer noemen!
  Ook je stenen zien er goed uit. En de proef op de som is al genomen, dus hier zal je zeker veel plezier aan beleven. Mag ook wel eens, na alle sores van de vorige partij.
  Lies, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk dat je zelf aan de slag kon gaan! Fijn dat de andere therapeut iets voor je kan betekenen. De zolder wordt mooi! Het straatwerk in de tuin ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Fijn om te lezen dat het beter gaat met je en dat je baad had bij een manueel therapeut. Ja wat meehelpen klussen of dingen alleen doen is toch beter dan toekijken. Je zolder wordt mooi met sculptura....ik ben er ook bij mee en heb het gecombineerd met piombo in de keuken. Fijne zondag!
  Groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh wat moet dat een heerlijk gevoel zijn na je bezoek bij de manueel therapeut.
  Je stoep is schitterend maar dat vond ik van die andere ook. Als ik in de buurt woonde kwam ik ze halen :))
  Fijne zondag Lia

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat fijn Lia dat je zelf weer van alles kan doen en niet meer zo'n pijn hebt momenteel. De zolder ziet er fraai uit en met deze klinkertjes kan je volgend voorjaar zo weer van je tuin genieten. Fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zo....dat is een bericht om vrolijk van te worden! Heerlijk dat je zo veel meer met je handen kunt alleen....niet weer te veel hè!
  De zolder wordt mooi zeg, hoewel ik zelf daar niet zo gauw veel tijd aan zou willen besteden: het is bij ons een rommel/knutselzolder. Daarom interesseert het mij niet hoe het daar uitziet: ik kom er te weinig, haha.
  Die Annabellen werd ik ook gek van: wat een werk!
  Ik heb ze 2 jaar geleden bijna allemaal weggegeven en weet niet hoe de opvolger-eigenaren het hebben ervaren maar....voor mij hoeven ze niet meer!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat fijn om te lezen dat het beter met je gaat. Ik kan me voorstellen dat je het nog wat kalm aan wilt doen. Eerst weer een beetje vertrouwen krijgen in de goede afloop. Wat een werk hebben jullie verzet Lia maar wat is je zolder mooi geworden. En wat fijn dat je nu de goede tegels hebt. Staat erg mooi zo. Nog een fijne zondag. Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat fijn dat je nu gemak hebt door de behandeling aan je handen, je voelt je dan ook gelijk wat beter..

  Ik heb de Annabellen ook al geknipt ik was ze ook helemaal zat, achter het huis staat Annabel strong maar die gaan ook wel plat liggen. Wij gaan ze er ook uitgooien...

  Ben dan ook benieuwd naar het eindresultaat van de zolder en je tuin, die heb je in ieder geval voor de winter weer klaar.

  Fijne week!
  Liefs, marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hiep hiep hora voor die therapeut! Hij heeft je zelfs laten kwasten???

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Je bent flink aan het klussen geweest! Ziet er erg goed uit! En wat fijn om te horen dat het beter gaat met je handen! Nu langzaam weer een beetje opbouwen, want te snel van stapel lopen schiet ook niet op. Ook bij ons hebben we de annabellen eruit gehaald. Vind het zo n triest gezicht, als alles helemaal plat op de grond ligt, en het was ook een beetje rommelig dus weg ermee. Komende week kunnen we misschien nog wel even genieten van het mooie najaarsweer!

  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat ontzettend fijn voor je! En je zolder wordt heel mooi! Dat geeft weer een lekker gevoel he nu je het weer allemaal zelf kan doen?

  Groetjes, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat van jullie zolder, maar dat zal wel prachtig worden zoals de rest van jullie huis. Fijn dat uw handen weer veel beter zijn.
  Vele grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Lia,
  Je bent weer lekker druk geweest, het ziet er al mooi uit, ben benieuwd naar het eindresultaat!
  Lieve groet Michelle
  www.wonendromen.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Lia,
  Ik stuur je maar even op deze manier een berichtje, ik begrijp dus dat het geen nut heeft om op reacties te reageren haha. Even wennen hoor. Maar bedankt voor de tip, zo leer ik nog eens wat.
  Leuk dat je me volgt!
  Fijne middag nog, groet Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat fijn dat je baat hebt bij de manueel therapeut, en dat je weer een aantal dingen kunt doen.
  Je zolder wordt mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Word prachtig , altijd weer heerlijk om te klussen en dan weer te kunnen genieten van hoe het geworden is... fijn dat je nu je handen weer wat beter kan gebruiken en de behandeling aanslaat , erg lastig als je veel met je handen doet... wens je een fijn weekend geniet van de mooie dingen om je heen ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat lekker he als een therapie aanslaat en je je beter voelt.
  De zolder zal er vast, net als de rest van het huis, mooi en sfeervol uit komen te zien.
  Hier is dat nog niet het geval. Met nog 2 thuiswonende kinderen is dat nog niet echt mogelijk. Maar.... die tijd komt nog wel. Langzaam maar zeker komt er hier in huis in ieder hoekje de sfeer waar ik zo van hou.
  Ik hoop dat inmiddels alle stenen liggen. (kon niet eerder reageren) en dat je nu echt lekker kan gaan genieten.

  Liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hoi Lia,

  Wat moet dat fijn zijn geweest dat je je handen ineens wat makkelijker kon gebruiken. Zo ben je een jaar aan het tobben en zo kom je bij iemand terecht die al meteen een hoop dingen wegneemt. Ontzettend fijn! Voor wat betreft de Annabelle kan ik je de strong versie zeker aanbevelen. Wij hebben die van ons in Zoelen gekocht. Daar zit iemand die gespecialiseerd is in Annebellen en hij heeft ook tig soorten, heel erg leuk! En je klinkers zijn erg mooi. Hier zou ik ook t liefst alles met klinkers doen maar gezien de vele m2 is dat voor ons niet te doen. Luxeprobleem ;-) ik ben benieuwd hoe de zolder helemaal gaat worden. Maar jullie kennende vast een plaatje!

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ziet er goed uit! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Allereerst: Wat super dat je een therapeut gevonden hebt, die alles weer wat draagzamer voor je maakt en dat je nu zelfs zelf met de kwast aan de gang kunt, is vast helemaal een kadootje (ook voor je wederhelft haha)!

  Ik vind je zolder echt super mooi... bijna jammer dat zo weinig mensen deze ruimte zien... Thank god for Bloggin, daardoor kunnen wij ervan meegenieten.

  Fijn dat het stoeptegelverhaal een goed einde gekregen heeft... Hopelijk ben je de oude bestrating kwijt?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. De tijd gaat erg snel als je elke dag hard werkt. Noeste arbeit loont zich, zoals te zien is op de foto's. Fijn dat de manueel therapeut je heeft kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen

Van reacties word ik blij,
Dank je wel.....
Liefs Lia