woensdag 19 augustus 2015

Voorbij…..

 

 

Onze vakantieweken zijn weer voorbij. En wat hebben we van onze vakantie genoten. Het was 31 jr geleden dat we voor de laatste keer vakantie vierden en met niemand rekening hoefden te houden. Ik ben nogal een zorgtypje zeg maar. Ik vond het dan ook mijn plicht om ‘s avonds voor eten te zorgen als wij vakantie hadden en de jongste van zijn werk thuis kwam. Maar nu er niemand meer thuis woont leef je toch heel anders.

En omdat ik altijd de persoon ben die voor het eten zorgt, heb ik deze vakantie daar eens heel makkelijk over gedacht, en we hebben ook regelmatig ergens gegeten.

De dagen dat we naar Domburg waren aten we ook lekker ergens in het hotel of in een strandtent. En iedere morgen liepen we naar de bakker om daar op het terras te ontbijten. Het ultieme vakantiegevoel dat je kunt gaan en staan waar je wilt.

We troffen het heel goed met het weer, en ook al zijn wij niet de typjes die uren op het strand kunnen liggen, we zijn wel uren aan het wandelen op het strand. En we hebben ook heel wat kilometers afgelegd. In Zeeland vind ik dat dan toch wat leuker, omdat je dan tussen die stormbrekers doorloopt.

 

Domburg (15)

 

111

En dat is leuk overdag maar zeker ook tijdens de zonsondergang. Al vond ik het wel heel moeilijk om daar mooie foto’s van te maken.

Maar we zijn ook nog een paar dagen naar Egmond aan Zee geweest. En daar is de zee toch anders, er zijn andere mensen en er is een andere bedrijvigheid op het strand.

 

267

 

257

In Egmond aan zee hebben we natuurlijk ook heerlijk gewandeld, en bij de boulevard waar mensen naar de zonsondergang staan te kijken hingen deze slotjes der liefde. Romantisch idee, om tijdens de zonsondergang daar een slotje op te hangen.

 

279

 

342

En het is prachtig om te zien als de vissersboten binnen komen met al die meeuwen achter de boot aan.

Er is immers veel meer te zien dan alleen zand en schelpen.

 

371

Nog een laatste zonsondergang aan zee, en dan weer naar huis.

Maar thuis hebben we ook van alles gedaan. Klussen waar ik nog op terug kom, en met onze kleinzoon naar de dierentuin en kinderboerderij geweest. Het was sinds jaren weer eens een vakantie zonder ellende, en dat was heerlijk.

We hebben ook nog heerlijke fietsritten gemaakt, zo zijn we ook naar het land van Maas en Waal gefietst en dat is ook schitterend, alleen na 50 km heb je wel last van je achterste…. We hebben sinds vorig jaar nieuwe fietsen met trapondersteuning, en ook al gebruiken we het alleen als we viaducten en dijken opgaan, ik zou het niet meer willen missen. Want ook als er een bui dreigt kun je even snel een sprintje trekken, iets wat ik normaal niet meer kan.

 

236

 

233

En terwijl wij weer actief zijn. liggen hier de koeien aan het water.

Volgende week begin ik weer met het blog van Seizoen & Stijl, waar ik voor de vakantie nog een leuk nieuwtje geplaatst had. Ook daar komen we nog op terug.

Geniet nog van je vakantie of straks weer van je weekenden.

29 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je zo hebt genoten van de vakantie en gelukkig ook mooi weer hebt gehad.
  Nu lekker nagenieten van je mooie foto's die je gemaakt hebt.
  Groetjes Brenda ( wonen in je eigen stijl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een aantal dagen aan zee is heerlijk, zeker als je het daarbij ook nog eens treft met mooi weer. Gelijk heb je dat je deze vakantie wat makkelijker was met eten, daar heb je tenslotte ook vakantie voor. Toen we een paar maanden terug met ons tweetjes naar Parijs zijn geweest, merkten wij ook de voordelen van het zonder de kinderen gaan. Stonden we normaal gesproken lang te wachten voordat de dames hun favoriete make-up en kledingwinkels weer uit kwamen, nu liepen we er zo aan voorbij en dat scheelde heel veel tijd ;-). Maar ze brengen ook veel gezelligheid in de hut, dus ik vond het ook super leuk dat ze in de zomer nog met ons mee wilden.

  Wij hebben nu drie jaar onze fietsen met trapondersteuning en het bevalt ons ook bijzonder goed. En het kan je inderdaad een nat pak schelen, want vorig jaar zijn we in de hoogste stand naar huis gescheurd toen er ineens een hele donkere lucht op kwam zetten. Nu waren we net op tijd binnen, maar dat hadden we anders absoluut niet gered.

  Mooie foto's heb je gemaakt!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's heb je weer gemaakt Lia!!en natuurlijk is het fijn om te zorgen.....maar ook zoo fijn als je geen rekening meer moet houden Met!! heel herkenbaar. Heerlijk jullie batterij weer op kunnen laden.Lieve Groet Dédy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om zo te ontspannen in je vakantie...
  Klinkt als heerlijk relaxed!

  Met een fiets mert trapondersteuning heb ik de laatste keer minder leuke ervaringen, na 8 weken kan ik eindelijk zeggen dat het een stuk beter gaat met mn knie;)
  Maar heerlijk fietsen is het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om te lezen dat het dit jaar een vakantie was zonder problemen. Dan kan je helemaal op en top genieten, en dat hebben jullie wel gedaan zo te lezen. Heerlijk om aan zee te zijn, daar is altijd wel wat te zien en op de foto te zetten!

  Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt inderdaad heel fijn, Lia. Wat heerlijk voor jullie dat het nu een echt fijne vakantie was, waarin je lekker kon doen en laten wat je wilde. Wij hebben dat natuurlijk al jaren zo en ik vind het ook heerlijk. Al gaan we binnenkort weer een weekje met Jongste en verloofde naar Toscane. Maar nu is dat anders.
  Het waren mooie dagen aan het strand, dat kun je wel aan de foto's zien. Heerlijk he..,die lange stranden en dan tijden lopen, wij vinden dat ook zo leuk. En Zeeland is ook zo'n fijn vakantiegebied, vind ik. Zo ruim en vlak, en al die kleine leuke dorpjes.
  Ik ben benieuwd naar je blog over de klussen in huis...altijd leuk om te lezen en te zien.
  Fijn weekend!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het strand is op deze manier misschien nog wel veel mooier...Voor mij hoeft dat ook niet, dat 'bakken' in de zon. Verveeld me snel, dan ga ik toch liever langs de branding lopen, heerlijk.
  Wij hadden natuurlijk nog onze drie kinderen bij ons op vakantie, gezellig, maar ik kan me ook voorstellen hoe het zal zijn zonder...ik heb nog even, hoewel de oudste waarschijnlijk volgende jaar zijn eigen plan al trekt.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te lezen hebben jullie een fijne vakantie gehad. Jullie zijn vlak bij ons in de buurt geweest. Egmond aan Zee is erg leuk om te verblijven. Anna Paulowna is ongeveer 30 minuten er vandaan. Mooie foto's heb je gemaakt. Ik ben erg benieuwd naar je volgende post.

  Groetjes, Hanny Volker

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Lia,
  Wat zullen jullie het heerlijk gehad hebben, zo onbekommerd aan die mooie stranden. Die golfbrekers zijn wel heel fotogeniek hè? Het was dan ook wel een heerlijke zomer qua weer, dat scheelt natuurlijk ook een heleboel.
  Je hebt weer heel mooie foto's gemaakt, altijd een genot om te zien.
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja aan alles komt een eind ook aan vakantie....mooie foto's maar ook weer heerlijk je eigen ritme toch?...liefs van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo hoort een vakantie te zijn :-) Daar kun he dan ook volop van genieten als je weet dat de kinderen het goed hebben op hun eigen plek in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's van de Nederlandse kust. Wat heerlijk dat je genoten hebt van je vakantie samen met je man. Even zonder kinderen en kleinkinderen en alleen maar doen wat je samen fijn vindt. Maar thuis ook weer genieten van het gezelschap van jullie (klein)kinderen.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoe je het beschrijft , dit is echt vakantie , waar tijd geen vat op je heeft .
  Eens onbezorgd kunnen genieten .
  Jammer dat het alweer voorbij is .....
  Groetjes , christel van Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Terugkijkend op een hele fijne vakantie met veel zonzeezand-momenten en andere leuke uitjes, geniet maar lekker na!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat fijn Lia dat jullie dit jaar zo genoten hebben. Zo hoort vakantie te zijn. Heerlijk ontspannen, intussen weer prachtige foto's makend. En samen.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is aan je prachmtige foto's te zien dat je een hele fijne vakantie gehad hebt....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn dat je een heerlijke valantie achter de rug hebt! Domburg, zo leuk daar. Ik ging er samen met een vriendin voor het eerst zonder ouders op vakantie. Leuke herinneringen aan. Het strand is altijd goed, met wind of zon! Pascale x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Klinkt als een heerlijke relaxte vakantie. Zoals ze zouden moeten zijn....

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk aan het strand ontspannen. Ik hou daar van. Morgen gaan we ook nog een dagje. Mooi weer, dus met de trein naar zandvoort. We hebben onze kleine man beloofd dat we met de trein gaan. Dan moeten we dat ook maar doen dan.....
  Hier ook de vakantie voorbij. Druk weer aan het werk en de kids zijn weer naar school. Op naar de herfst....
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Lia,

  Wat een heerlijke vakantie, niks moet alles mag!
  Je foto's zijn prachtig, en wat het weer betreft hebben we eigenlijk niks te klagen, het is best wel een mooie zomer.

  Fijne zomeravond.
  Liefs Vitoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jullie hebben een heerlijke vakantie gehad en idd fijn dat jullie deze keer geen tegenslag hebben gehad (dat mag ook wel een keer hè ;-))
  Mooie foto's heb je gemaakt!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk nog ff nagenieten van jullie onbezorgde vakantie. Mooie foto's
  Goed weekend

  liefs Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zo te lezen heb je echt genoten.
  Mooie beelden van mooi Nederland!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat is pas echt vakantie! Heerlijk!
  Mooie plaatjes.. daar kan je nog even van nagenieten..

  Groet, Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat fijn hè om de dagen te laten komen zoals ze komen, zonder al te veel zorgplicht en 'moeten'... Dat is op zich al vakantie en volgens mij zijn jullie ook niet zo'n vakantiegangers of wel? Maar zo te lezen hebben jullie op en top genoten en dat is waar het allemaal om draait in het leven en zeker tijdens vakantietijd;-)

  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ooh dus jij bent ook voor het eerst zonder kids op vakantie geweest? Ik herken je verhaal helemaal, je blijft zorgen 😉
  Wij hebben samen ook zo ontzettend genoten, echt heerlijk om even met niemand rekening te hoeven houden.
  Mooie foto's heb je weer gemaakt, het strand blijft gewoon altijd een super plek....

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Van zo'n vakantie kan je lang nagenieten als de dagelijkse sleur er weer insluipt.

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een heerlijke vakantiefoto's, dat zal wel even wennen zijn geweest kan ik me voorstellen zonder kinderen, maar ook heerlijk om even niets te moeten doen!
  Liefs, yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel herkenbaar, Lia, dat gevoel dat je toch voor de jongste wilt zorgen. Ook al hebben ze de leeftijd dat ze zich zelf moeten kunnen redden ;-) Wij hebben nog één zoon in huis en al geniet ik er enorm van dat hij nog thuis woont, soms kan ik er wel eens naar verlangen om op de manier vakantie te vieren zoals jullie deze zomer dat hebben gedaan. Fijn dat je er van genoten hebt en jammer dat de zomer al weer op zijn einde loopt...

  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen

Van reacties word ik blij,
Dank je wel.....
Liefs Lia