donderdag 6 oktober 2016

Veranderingen....


Veranderingen in huis en op het blog. Ik vond het wel weer eens tijd om mijn blog wat te veranderen.
Zo af en toe, vind ik dat er wel een nieuw kleurtje en wat nieuwe foto's op mogen, maar dat gaat niet zo makkelijk. Tenminste niet bij mij, want de foto's moeten bij elkaar matchen, en de kleur van de achtergrond moet daar weer mooi op aan sluiten. En dan snap ik nog steeds niet waarom het op de pc/laptop heel erg mooi is, en waarom het op de tablet het dan weer wat meer geler van kleur is, en dan baal ik zo enorm....
Hoezo perfectionistisch!!!

Dat geld dus ook voor de foto's.Ik ben er best lang mee bezig geweest, en het lukt me niet goed genoeg.. (vind ik). Wat ik jullie wil laten zien, is namelijk best wel in een donkere hoek, waar dan wel weer licht van links naar binnen valt. Er brand hier met donkere dagen ook altijd een lamp.

Dit gedeelte was vroeger de keuken, en nadat we de keuken verplaatst hadden was dit gedeelte eerst bestemd voor de kinderen om te spelen, en later toen de pc zijn intrede deed, kwam die ook hier in dit gedeelte te staan. De laatste jaren stond hier altijd mijn servieskast, met daarnaast een zuil waar een oude kruik op stond.




Maar als je goed rechtsboven naar de foto kijkt, dan zie je daar een hoogteverschil in het plafond. Dat was ooit zo gedaan omdat daar een schoorsteen zat. Die schoorsteen hadden we al tot het plafond weggehaald, maar verder was hij nog intact.

Ik stoorde me al jaren aan die plaat op het plafond, en vroeg waarom we dat ooit zo gedaan hadden. En tja, toen bedacht ik dus opeens dat we daar misschien wel een pijp van een kachel op aan konden sluiten.

Dus zijn we ons daar maar eens in gaan verdiepen. We wisten al wel dat het te klein zou zijn voor een houtkachel, maar een gaskachel zou wel gaan. En we wisten ook al wel dat we dit klusje toch wel aan de profs over wilden laten. En dan zouden we het zelf verder aftimmeren, want dat soort dingen willen we gewoon zelf doen, omdat je al doende weer bepaalde idee├źn krijgt.




Omdat daar natuurlijk altijd mijn servieskast stond, wilde ik wel weer iets terug. En zo kwam ik op het idee om rechts van de kachel een kast te bouwen. Maar dan graag met deuren van planken tot het plafond, zoals aan de voorkant naast de ramen.

Bovenin de kast is de pijp netjes weggewerkt, dus daar zien we ook niets meer van. Tja, en waar maak je dan die deuren mee open?  Eigenlijk ben ik niet zo van de grepen, maar ja die deuren moeten natuurlijk wel open en dicht kunnen. En dat kunnen ze nu ook dmv een druksysteem.

De deuren hebben ook dezelfde kleur gekregen als aan de voorkant, en de schouw is gekalkt in Lino, net als de rest van de woonkamer.




Ik heb hiermee nog een wens van mij vervuld. Ik had nl nergens een plekje in de woonkamer om wat leuke persoonlijke dingen neer te zetten. Want buiten de tafel heb ik alleen een tv kast en een klein tafeltje om wat op te zetten, Nu er rechts van de haard nog grote schappen geplaatst zijn, kan ik daar dan eindelijk mijn favoriete woonboeken leuk neerleggen, en met nu wat leuke zwart-wit foto's van de kleinkids.






Zoals je ziet steekt de schouw ook iets verder naar buiten dan de rest. Zijn gewoon van die kleine dingen die het net even wat anders maken.

Als je nu van de gang de kamer inloopt dan kom je niet meer in een ruimte die tussen de keuken en kamer zweeft, maar omdat het nu een geheel is mag het echt een gedeelte van de woonkamer genoemd worden. Bovendien lijkt het ook veel groter geworden, en dat is natuurlijk ook best een pluspunt. En ook al zit je er niet echt voor of naast met een stoel, wij kijken er vanaf de zithoek mooi op, en dat geeft al warmte genoeg.




Zoals jullie van mij gewend zijn hou ik ervan om strak en stoer te combineren met sober en een beetje landelijk. En omdat het nu herfst is mag er wel een vachtje bijliggen. En ben je echt koud kun je altijd even voor de kachel zitten om je op te warmen.


Graag tot ziens!!