Onze Poezen


Hier wil ik jullie even laten kennis maken met onze poezen.

Dit is Kitty, ze is een cypres en een gewone huis tuin en keuken kat. En we hebben haar gekregen in 1998.
Ze is voor ons heel erg lief, en voelt zich soms een echte hoogheid. Als vreemde hoef je haar niet zomaar op te pakken of te aaien, want daar is ze niet van gediend, en laat dat dan ook weten door een tik met haar poot te geven.Kitty is bijna 15 jaar geworden, en we hebben haar op 27 Mrt 2013 moeten laten inslapen.


In Augustus 2011 kregen we er een kitten bij, die op 3 Juni geboren was.Dit is Joep, hij is een britse korthaar en zijn kleur is Blauw.
Hij is een ontzettend lief stoer en soms een baldadig mannetje. Je kunt alles met hem doen. Hij plaagt Kitty soms, en hij ligt op de vreemdste plekken in huis. En weet iedereen te ontroeren met die oranje kijkers van hem.Nadat Kitty overleden is hebben we besloten om er nog een kitten bij te nemen. En dat is weer een britse korthaar van dezelfde cattery als Joep.Yoris heeft de kleur Lilac en is geboren op 5 Mei 2013.


Yoris heeft zich ontpopt tot een brutaal maar heel lieve kater. Hij is soms een draakje en Joep daarentegen een watje. En samen kunnen ze de boel behoorlijk op zijn kop zetten.

8 opmerkingen:

 1. prachtige foto's (maar dat is ook niet moeilijk met zulke mooie katten). ik word zelf ook altijd blij als ik "onze kleine" zie. Succes (en sterkte) met t verhelpen van jullie lekkage.
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schatjes, Lia ... en zo mooi! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hebben ook 2 poezen waarvan er eentje een lila scottish fold is(de andere is een ragdoll).Onze scottish fold is een echte dame en ik herken dezelfde gezichtsuitdrukkingen bij jouw poezen,het is dan ook een aanverwant ras.Volgend voorjaar krijgen wij er ook een lila britse korthaar bij want en vriendin van mij gaat kweken met de hare.Ik vind poezen de max en als het aan mij lag zou ik er nog een paar hebben maar ik mag al van geluk spreken dat ik er al 3 mag want mijn man is niet zo'n poezenliefhebber.
  Groetjes
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het eens even opgezocht op google. Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar, op de oortjes na dan.
   Grappig gezicht die hangoortjes.
   Deze twee zijn momenteel wel even genoeg, want ze zetten de boel af en toe aardig op de kop.

   Groetjes Lia

   Verwijderen
 4. Leuk om te zien, je Britjes. En ja, het kunnen echte donderstenen zijn. Aandacht zullen ze krijgen & anders pakken ze het wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh zie nu het aparte tabje van je poezen! Ik heb ook een blauwe Brit, Suus. Ze heeft pas haar eerste nestje gehad. We hadden gehoopt een lilac poesje van haar te houden, maar van de 5 waren er 4 lilac, echter allemaal katertjes...nu dus op zoek naar een lilac poesje. Welke cattery jullie katten vandaan? Ze zijn prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beide Britten komen van de cattery de schaapskooi uit Liempde (Brabant)
   Suus is ook een hele mooie brittennaam trouwens

   Verwijderen

Van reacties word ik blij,
Dank je wel.....
Liefs Lia